dimecres, 18 de gener de 2012

El preu de ser els primers

Enllaç video 

Fes un comentari exposant la teva opinió. Teniu temps fins el dia 22 de gener.

7 comentaris:

 1. Aitor Plaza Garrido:

  La meva opinió respecte aquest reportatge, és que molta gent diria que aquest nivell, ritme o qualitat de vida és inhumà, però el que si que és cert, és que en un futur, entre les persones que estudien unes 8 hores diàries i les que fan aquestes hores com les noies del vídeo, unes 15 hores, diré, d'una manera bastant exagerada, però possiblement certa, que, totes aquestes persones que fan tantes hores dominaran el món mentre que els de les 8 hores estaran treballant per elles com uns ximplets, per no fer-ho abans.

  La veritat que l'escena més impactant és quan entrevisten a la noia d'ulleres que està fent classe al DyB i no entén com a França, que era per posar un exemple, però podem dir tota la resta d'Europa, prefereix estar jugant quan és més divertit aprendre.

  Em quedo amb l'expressió de la mare que diu:
  -Què fas dormint quan pots estar estudiant i aprenent?

  ResponSuprimeix
 2. Alba Cuadros Carrillo:

  La meva opinió sobre aquest reportatge, és que els exploten massa a l'hora d'estudiar, perquè 19 hores cada dia estudian com feia la noia gran doncs jo ho vec inhumà, a lo millor en un futur ells ho tindrán millor per la feina i gairebé segur que treballem per a ells, però jo crec que cada etapa de la vida té les seves coses i em sembla que els mengen el cap desde que son petits i el que diuen els nens que van a primària que prefereixen estudiar que estar al carrer jugan com el nens de França per exemple doncs penso que és exagerat perquè tots els nens tenen dret a sortir i a jugar encara que sigui una estona per la tarda.

  ResponSuprimeix
 3. La conclusió que he extret sobre aquest reportatge es que a Corea del Sud, el sistma educatiu és massa estricte amb els estudiants ja que es pot dir que els están explotant.

  Aquesta presió a la que están sotmesa no es per voluntat própia, sinó perqué el gobern, la societat en un moment donat es va ficha una meta, que era la millora dels sistema i del rendiment dels estudiant, pero aixó ho han portat a tal extrem que ja es una obsessió. Una idea que s'ha imposat a la societat al llarg dels anys, i que ara la están patint els estudiants d'una manera molt forta.

  La idea de ser els millors és tant exagerada, que fin i tot els treu hores importantisimes de son, necessaries per tenir un descans i poder rendir milló. Y aixó es reflexa des d'un punt de vita molt impactant quan la mare diu "No sé que fa dormint quan podría estar estudiant".

  Per finalitzar: No tot s'apren als colegis i s'ha de tinir un bon sistema educatiu, peró no el de Corea del Sud.

  ResponSuprimeix
 4. Qualsevol persona estudiant 19 hores diàries pot arribar a aconseguir tot objectiu a nivell acadèmic , poden conèixer totes les regles matemàtiques , podran obtenir resultats correctes després de fer equacions , i fins i tot podran estar preparant-se tota la vida per aconseguir el futur que desitjaven ells o segur que en moltes ocasions , el futur que desitjaven els seus pares.
  Però la llibertat , l'adolescència , la felicitat ... Això no ho podem obtenir resolent un problema , ni acudint a classes particulars.
  La vida no és una ciència exacta , tots necessitem el nostre espai , el nostre temps i poder sortir mes d'una vegada al mes.
  Encara que diguin que tot sacrifici té la seva recompensa , no tots els esforços volen dir triomf , ni totes les obstinacions bons resultats
  perquè com va dir John Lennon ; La vida és el que ocorre mentre estem ocupats fent plans.

  ResponSuprimeix
 5. Alejandro Vizcaino Pacho:

  La meva opinió respecte aquest video és que els nens de corea no tenen infància, tenen una vida militar i l'únic que fan es estudiar i no crec que aixó sigui sà, a més ningú li garanteix al 100% que el dia de demà tingui un treball. Crec que cada cosa al seu temps i que hi ha temps d'estudiar pero també de sortir amb els amics i passar-ho bé i els tenen el cap menjat perque no es normal que un nen digui que prefereix estudiar que jugar i sortir, pero es el preu que s'ha de pagar per ser els primers.

  ResponSuprimeix
 6. Jo crec que el video només ensenya una part de la vida d'aquestes persones, exagerant una mica el nivel de treball, tot i que és en la majoria de la part cert.
  La formació militar, per si els terratrèmols o per si hi ha senyal d'alarma, a l'edat que tenen és inútil en opinió meva.. L'única cosa que tinc entesa però no mostra el video, és que en les hores de clase, deixen un descans entre cada una per descansar i/o dormir.

  ResponSuprimeix
 7. És un país amb molta disciplina y sobre tot, amb molt competencia. I creuen que si una cosa la pots fer ara, per què ferla demà? Volen el millor per a ells en un futur, i si viure més o menys bé al cap d'uns anys significa patir ara, ho fan, perquè millor passar tot lo dolent ara, que passar-ho malament durant tota la vida.
  També has de ser d'una bona familia per poder treure unes notes altes ja que, les classes particulars tenen uns preus bastant elevats.
  Respecte a la nena petita que s'extranya, i inclús s'espanta, quan l'expliquen la vida dels estudiants de França (i de tota Europa, o demés paísos desenvolupats); crec que com desde que neixen els inculquen aquesta disciplina i aquesta manera de viure, creuen que no es possible ser feliç o viure bé sortint una estona després d'estudiar.
  M'agrada el que diu la mestra de l'escola pública, quan explica que no entén el perquè de tantes hores d'estudi extraescolar quan ella creu que amb el que aprenen allà és suficient. Però si m'he de quedar amb l'opinió d'algú, és amb la última noia que surt (la que fa un mes que no va a l'escola). Suposo que és per la meva condició d'adolescent i la meva mentalitat occidental, però es veritat, és lo que qualsevol persona amb consciència pensaria... Quin és el preu que hem de pagar per viure més o menys bé? Hem de rebaixar la nostra qualitat de vida a l'infancia i l'adolescencia a practicament els limits? Jo crec que no és sà i a mi, personalment, no em val la pena.
  Per últim, quan diu que els pares la deixen sortir un cop al mes perquè descansi dels estudis al menys per unes hores, jo no ho veig així ja que, com bé a dit ella sempre vius amb estrés. Per molt que s'ho estiguin passant bé, pensen que estan desaprofitant el temps d'estudi, i realment no s'estan divertint, sinó que, estan patint encara més.
  Com a conclussió final, crec que una societat tan avançada no hauría de sotmetre a la seva població tal i com està sotmesa la de Korea.

  ResponSuprimeix

Gràcies per participar en el blog. Això si, des del respecte, aportant nous punts de vista i opinions. Gràcies