dijous, 12 de gener de 2012

SOPA: Google, Facebook, Yahoo!… tanquen el 23 de gener

Bona part de les companyies amb més pes a la Xarxa es posicionen de forma rotunda contra la llei antipirateria nord-americana.
Enllaç - Traducció Enllaç


2012.01.04 - Google, Facebook, Mozilla, Twitter, Yahoo, Foursquare, Amazon, AOL, eBay, OpenDNS, Creative Commons, PayPal o Wikimedia són algunes de les empreses que han creat la plataforma NetCoalition per mostrar el seu rebuig al que consideren una amenaça del que avui en dia coneixem com Internet.

L'oposició a la Stop Online Piracy Act per part d'aquestes companyies ha estat publica des del coneixement de l'abast de la norma. No obstant això després de la proposta de Jimmy Wales, fundador de Wikipedia, de bloquejar l'enciclopèdia en línia com a mesura de protesta, moltes dels que avui formen part de les principals empreses d'Internet es plantegen una mesura coordinada que faci suficient soroll com per cridar l'atenció de tot la comunitat d'usuaris d'Internet i del món de sencer.

En aquest sentit alguns mitjans com CNET han assenyalat la possibilitat que tots els webs dels integrants de NetCoalition mostrin en una data encara per assenyalar un pantalla en negre on apareguin un avís que insti a l'usuari a pressionar en el vot dels congressistes nord-americans encarregats de decidir sobre l'aprovació de la Llei SOPA.

Tot apunta que es porti a terme aquesta mesura de pressió hauria de triar una data que precedeixi al pròxim 24 de gener, dia en què se sotmetrà a votació la nova llei antidescàrregues.

La llei SOPA impulsada per l'associació cinematogràfica nord-americana (Motion Picture Association of America, RIAA) suposa segons el parer de les grans companyies d'Internet un greu risc per al desenvolupament de la innovació i per a la llibertat d'expressió que acabaria amb Internet com una plataforma oberta en nom d'un major control sobre els continguts que circulen a la xarxa.

Entre els mecanismes habilitats per combatre la pirateria a l'encara projecte d'aquesta llei destaca la possibilitat que els ISPs hagin rastrejar l'activitat dels seus clients, la censura de llocs web infractors tant dins dels Estats Units com fora, el bloqueig del domini sencer en lloc de la URL, l'obligació dels cercadors de retirar aquest lloc de la seva pàgina de resultats, o fins i tot mesures d'ofec econòmic dirigides a fer insuportable l'activitat de les companyia que permetin l'accés a continguts amb copyright sense l'oportuna llicència.

Per tot això ens preguntem qui vol SOPA?.

Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies per participar en el blog. Això si, des del respecte, aportant nous punts de vista i opinions. Gràcies