dijous, 12 d’abril de 2012

Christian Felber: l'economia del bé comú.

7 comentaris:

 1. Una gran exposició sí senyor!
  Si en el món hagués més Christian Felber segurament no estariem en la situació tan crítica en la que estan la majoria de països del món.
  Sempre és positiu treballar en contra dels que que ho volen tot, i no per necessitat, sinó per simpre avarícia.
  Espero que continuí ell i els seus companys empresaris , i que en ben poc temps, aquest sistema s'implanti en resposta al capitalisme que fa que el ric cada vegada sigui més ric i el pobre cada vegada més pobre.

  Per cert soc l'Alexandre Osorio Barroso

  ResponSuprimeix
 2. La veritat que va ser un vídeo molt interessant i fàcil de seguir amb l'exposició que va preparar amb imatges de tot tipus per entendre millor el seu pla d'economia del bé comú.
  Em sembla bé el seu pla ja que busca el bé de tothom i no només dels més apoderats, com passa actualment, que els que tenen més diners i empreses més grans cada cop guanyen més i els que tenen menys cada cop estan més agobiats amb el treball i cobrant menys. Espero que continui aquesta expansió tan gran que ha dut a terme i que sigui recolzat per les empreses més importants de cada país i així podrà tirar el seu pla, que busca el bé de tots, en endavant.

  ResponSuprimeix
 3. Per a mi aquest va ser un video interessant i aquest home Christian Felber va exposar la seva idea de millorar l'economía en el mon d'una manera en el que el dinero no sigui l'important i busca el bé per a tothom ja sigui per el gran empresari com per la gent que tingui la seva botiga, etc. Ara el seu plan d'economia sembla dificil d'aplicar a el sistema actual, peró em sembla que en un futur es podrà aplicar.

  ResponSuprimeix
 4. Fa temps que es critíca al sistema en termes polítics i socials, però poca gent s'esforça en canviar o plantejar alternatives. El senyor Felber planteja una bona solució durant el vídeo, amb claretat i amb respostes per tot el que dubta el presentador a les seves intervencions, i a més utilitza una eina que coneixem per realitzar presentacions amb concissió com és el Prezi.

  És una gran idea, però crec que seria molt difícil implementar-la en una societat capitalista com aquesta, ja que canviar la mentalitat d'una persona és possible, però conseguir que tothom canviï alhora, si més no la majoria de persones. Espero que aquest model s'acabi implementant, ja que esdevé un sistema que substenta l'economia i comporta uns valors fonamentals a la societat, per tant es pot dir que és un model molt progressista.

  ResponSuprimeix
 5. És un bon vídeo on expliquen un tema molt complex a primera vista però està exposat de tal manera que tothom pot comprendre l’objectiu, el sistema d’economia que explica en Christian Felber, és una bona manera de començar un canvi on tota la societat obté beneficis.
  L’economia del bé comú seria possible sempre i quan tots els empresaris canviessin els objectius i fos una prioritat major l’enriquiment de la societat i el sentiment de benestar, en lloc del lucre propi.

  ResponSuprimeix
 6. M'ha semblat molt bé el nou model econòmic que proposa Christian Felber. Crec que tots hauriem de fer un canvi de mentalitat, si només uns quants canvien no servirà de res cap nou sistema. El que millor m'ha semblat és que la seva proposta té en compte la felicitat de tothom, el treball i el progrés ha d'anar lligat a la millora personal de cadascú i no a l'enriquiment de quatre personalitats al món.
  Això s'ha perdut, i és el valor més important la felicitat de les persones, treballar per viure i no viure per treballar.

  ResponSuprimeix
 7. Ha sigut un vídeo que crec que reflexa com és el món realment, mostrant com les empreses més grans busquen més i més beneficis a costa d'aprofitar-se de la desgraciada situació econòmica d'un país subdesenvolupat fent que aquest no es pugui desenvolupar i fent més gran la diferencia entre pobres i rics.

  La idea de Christian Felber es bona per a conscienciar a les mateixes empreses i als seus consumidors de la situació d'aquestes, malauradament crec que fins que les empreses no trobin un obstacle gran no deixaran aquesta practica de banda.
  Per tant crec que per a poder fer un canvi les empreses s'han de veure obligades a canviar per poder obtenir un benefici gran.

  ResponSuprimeix

Gràcies per participar en el blog. Això si, des del respecte, aportant nous punts de vista i opinions. Gràcies